PHP 7.4 End of Life (EOL)

PHP is de taal waarin veel websites geschreven zijn en deze taal wordt regelmatig ge-update. 
Om je website en server veilig en stabiel te houden is het van belang dat jouw server een supported versie van PHP gebruikt.

Zoals in het onderstaand schema aangegeven, worden vanaf eind november alleen de versies 8.0, 8.1 en 8.2 nog ondersteunt. Het is daarom raadzaam dat je jouw server en website update naar de laatste versie van PHP.Hiermee voorkom je dat via een lek kwaadwillenden toegang krijgen tot je data op de server (datalek) of zelfs de data gijzelen. (ransomware)

Helaas komen dit soort hacks regelmatig voor en het is daarom belangrijk om actie te ondernemen, zodat deze problemen voor jouw website en server voorkomen worden. 

Na de upgrade zal de code van de website mogelijk aangepast moeten worden om ook met PHP 8, PHP 8.1 of PHP 8.2 te kunnen werken. Voor de migratie van PHP 7.4 naar PHP 8 kan de volgende website gebruikt worden: https://www.php.net/manual/en/migration80.php

Heb jij een server met nog PHP 7.4 of ouder en weet je niet wat je moet doen? Laat Opserve je dan adviseren en helpen je server veilig te houden.