Bitdefender anti-malware

Malware verlagen op Linux servers


Linux servers hebben steeds meer de aandacht van cybercriminelen. Het is een compleet businessmodel geworden om te proberen persoonsgegevens of gevoelige informatie van bedrijven te bemachtigen en te dreigen met vernietiging of bekendmaking van de gegevens wat tegen betaling van losgeld kan worden voorkomen. 
 
Opserve neemt bij intake van een server een aantal maatregelen om het aanvallers moeilijker te maken een succesvolle aanval op een server uit te voeren. Maar 100% garantie op het voorkomen van aanvallen kan niemand bieden. Al is het alleen al omdat het veilig houden van een Linux server een gedeelde verantwoordelijkheid is die ook acties vergt van onze klanten, bijvoorbeeld bij het up-to-date houden van de CMS systemen en applicaties die op een server worden gehost. 

Om de impact van malware te verlagen kan Bitdefender GravityZone anti-malware software worden ingezet. Deze software controleert bestanden op de server op bekende patronen die wijzen op malware. Ook controleert deze anti-malware software de activiteiten die door serverprocessen worden uitgevoerd. 

Installatie

Opserve kan als Managed Service Provider de Bitdefender GravityZone anti-malware software op Linux servers installeren. Notificaties vanuit de controles die Biitdefender GravityZone op de server uitvoert worden door Opserve bewaakt in een centraal beheersysteem. Als er signalen zijn dat er mogelijk malware actief is, dan kan Opserve de verdachte software automatisch laten uitschakelen of handmatige analyses uitvoeren. 
 


De lage maandelijkse kosten van de Bitdefender GravityZone anti-malware maken deze additionele dienst een aanrader voor alle servers waarop gevoelige informatie of persoonsgegevens worden verwerkt of waarop bedrijfskritische applicaties worden gehost. 

Benieuwd naar wat Bitdefender voor jouw servers kan betekenen? Neem dan  contact op en we helpen je direct op gang!

Vraag informatie aan over Bitdefender