Altijd up-to-date, veilig en bereikbaar

Proactief serverbeheer voor jouw Linux servers.

Bekijk hoe
Jouw Linux servers in veilige handen
Uiteraard weet je hoe je Linux servers moet beheren, maar het zelf goed regelen slaat een gat in je dag en er blijft de twijfel of alles wel goed ingesteld is. We weten er alles van en daarom zijn we gestart met Opserve. We beheren Linux servers, ongeacht waar deze servers worden gehost, en helpen met het bereikbaar en veilig houden van je websites en applicaties.
 
Installatie en configuratie
 • Inrichten nieuwe Linux servers
 • Installatie en configuratie van extra software
 • Linux server migraties
 • Inrichten High Available clusters en Autoscaling 
 
 
Beheer en monitoring
 • Overnemen beheer bestaande Linux servers
 • Actieve monitoring
 • Optimalisaties
 • Inregelen en controle van backups
 
 
Veiligheid
 • OS en software up to date brengen en houden
 • Security hardening
 • Incidentafhandeling
 • Security audits
 
Actieve monitoring

We houden de processen en resource verbruik op je server continu in de gaten. Gaan parameters over de ingestelde grenswaarden dan krijgen we direct een alert, vaak al voordat het probleem merkbaar wordt.

Eén stap vooruit

Bij Opserve hechten we veel waarde aan het voorkomen in plaats van het verhelpen van incidenten. We houden jouw Linux servers optimaal bereikbaar door proactief en preventief beheer.

Transparant

We beheren jouw server, die je rechtstreeks afneemt bij de hosting provider naar jouw keuze. Geen extra kosten, maar wel een goed advies. En je krijgt toegang tot onze monitoring tools, je kan zelf de status ook controleren.

Bereikbaar

Je krijgt toegang tot onze handige online servicedesk, maar je kan ons ook telefonisch bereiken. Je communiceert direct met onze systeembeheerders. En met een SLA pakket zijn we ook buiten kantooruren direct bereikbaar.

opserve-team

 

 

20

Jaar
Linux ervaring
 
Onze expertise
Veel ervaring en specialist in Linux

Wij beheren Linux servers. Dat doen we al vele jaren. We hebben systeembeheerders met 20 jaar Linux ervaring en in bezit van LPIC certificaten van het Linux Professional Institute.

Neem contact op
Proactief serverbeheer voor jouw Linux servers.

We hebben kennis van en ervaring met diverse mainstream Linux distributies: Debian, RedHat, Ubuntu, CentOS, Fedora, Gentoo, noem maar op. En software als Apache, nginx, Python, PHP, Java, MySQL, memcached, Redis, Exim en vele anderen is ons bekend. Wij installeren, configureren en tunen deze software graag voor je. En kennen we de te installeren en beheren software nog niet, dan voelt dat juist als een uitdaging die we graag aangaan.

Web control panels zoals DirectAdmin, Plesk en cPanel maken het je eenvoudig om je hosting omgevingen te beheren. Deze panels nemen ook een deel van het beheer van de software op de server over. Wij hebben ervaring met het gebruik en beheer van deze Web control panels en met de manier waarop ze hun configuratie wegschrijven. In ons configuratie management systeem houden we zelfs specifiek rekening met de actieve panel software op jouw server. Maar een Web control panel is geen must. Soms is het zelfs beter om zonder panel te werken. Hoe minder software, des te minder complex. En wij vinden het zelf juist prettig om je software direct te mogen beheren.

Opserve beschikt over het ISO 27001 certificaat, dit is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. In deze standaard staat beschreven hoe wij de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen.

Neem contact op

Ons proces
Als je toe bent aan beter beheer van je Linux servers, gaan we graag voor je aan de slag. Om je uit te leggen hoe we te werk gaan, zetten we de taken voor je in een tijdlijn.
1
Expert review

We beginnen met een inventarisatie van je server. We beoordelen de aanwezige software en zorgen voor de juiste updates, controleren op security issues en brengen de server naar het gewenste veiligheidsniveau. We adviseren -indien nodig- aanpassingen en optimalisaties. Je server wordt ondergebracht in onze monitoring systemen, vanaf dat moment zien we continu hoe je server ervoor staat.

2
Server beheer

Het beheren van de servers bestaat uit vaste activiteiten. Dagelijks worden logs en backups gecontroleerd, iedere week voeren we beschikbare updates door en maandelijks voeren we een security audit uit. Dit alles al vanaf 30 euro per maand en met 100 procent aandacht. Ook voeren we op verzoek configuratiewijzigingen uit en installeren we extra software.

3
Rapportage

Eén keer per maand nemen we wat uitgebreider de tijd om de status van je server te bekijken. Op basis van informatie uit de monitoring, een security check, het dagelijks beheer en de ontwikkeling van het resourcegebruik stellen we een rapport voor je op met conclusies van de afgelopen periode en adviezen voor de toekomst.

4
Incidentafhandeling

Ondanks al onze preventieve maatregelen zijn incidenten niet uit te sluiten. Als er een incident wordt gemeld, leggen we ons werk opzij en komen we direct in actie. In nauwe samenwerking met jou, zodat we snel achter de oorzaak komen, het incident op kunnen lossen en verbeteringen voor de toekomst door kunnen voeren.