We houden de processen en resource verbruik op je server continu in de gaten. Gaan parameters over de ingestelde grenswaarden dan krijgen we direct een alert, vaak al voordat het probleem merkbaar wordt.

Bij Opserve hechten we veel waarde aan het voorkomen in plaats van het verhelpen van incidenten. We houden jouw Linux servers optimaal bereikbaar door proactief en preventief beheer.

We beheren jouw server, die je rechtstreeks afneemt bij de hosting provider naar jouw keuze. Geen extra kosten, maar wel een goed advies. En je krijgt toegang tot onze monitoring tools, je kan zelf de status ook controleren.

Je krijgt toegang tot onze handige online servicedesk, maar je kan ons ook telefonisch bereiken. Je communiceert direct met onze systeembeheerders. En met een SLA pakket zijn we ook buiten kantooruren direct bereikbaar.

Wat we geleerd hebben.

Een webbureau runnen is een hele onderneming. Als je dan ook je Linux servers goed wilt beheren, raakt je agenda nog voller. In onze zoektocht naar hostingpartijen die begrijpen wat webbureaus nodig hebben bleven we met lege handen staan, dus zijn we zelf aan de slag gegaan. Wat bleek? Het is soms moeilijk, tijdrovend en heel intensief. Maar we slaagden in onze missie.

We hebben het installeren, configureren en beheren van Linux servers geautomatiseerd. Daarbij wordt een hele stack aan security maatregelen ingezet. Daarnaast handelen we proactief door servers te monitoren, updates uit te voeren en security news te volgen. Daardoor weten we waar de behoeften liggen en wanneer direct actie vereist is. En nu vragen anderen ons om hetzelfde voor hun Linux servers te doen.

Zo is Opserve ontstaan. Met een expert review, een gedegen plan en de juiste persoonlijke aanpak helpen we ook jou vooruit.

Linux server beheer

Wat we je bieden.

Installatie en configuratie

 • Inrichten nieuwe Linux servers
 • Installatie en configuratie van extra software
 • Linux server migraties
 • Inrichten High Available clusters en Autoscaling

Beheer en monitoring

 • Overnemen beheer bestaande Linux servers
 • Actieve monitoring
 • Optimalisaties
 • Inregelen en controle van backups

Veiligheid

 • OS en software up to date brengen en houden
 • Security hardening
 • Incidentafhandeling
 • Security audits
Linux server monitoring

Hoe we je helpen.

Als je toe bent aan beter beheer van je Linux servers, gaan we graag voor je aan de slag. Om je uit te leggen hoe we te werk gaan, zetten we de taken voor je in een tijdlijn.

Expert review

We beginnen met een inventarisatie van je server. We beoordelen de aanwezige software en zorgen voor de juiste updates, controleren op security issues en brengen de server naar het gewenste veiligheidsniveau. We adviseren -indien nodig- aanpassingen en optimalisaties. Je server wordt ondergebracht in de monitoring, vanaf dat moment zien we continu hoe je server ervoor staat.

Server beheer

Het beheren van de servers bestaat uit vaste activiteiten. Dagelijks worden logs en backups gecontroleerd, iedere week voeren we beschikbare updates door en maandelijks voeren we een security audit uit. Dit alles al vanaf 30 euro per maand en met 100 procent aandacht. Ook voeren we op verzoek configuratiewijzigingen uit en installeren we extra software.

Rapportage

Een keer per maand nemen we wat uitgebreider de tijd om de status van je server te bekijken. Op basis van informatie uit de monitoring, het dagelijks beheer en de ontwikkeling van het resourcegebruik stellen we een rapport voor je op met conclusies van de afgelopen periode en adviezen voor de toekomst.

Incidentafhandeling

Ondanks al onze preventieve maatregelen zijn incidenten niet uit te sluiten. Als er een incident wordt gemeld, leggen we ons werk opzij en komen we direct in actie. In nauwe samenwerking met jou, zodat we snel achter de oorzaak komen, het incident op kunnen lossen en verbeteringen voor de toekomst door kunnen voeren.

Onze expertise.

Wij beheren Linux servers. Dat doen we al vele jaren. Onze systeembeheerders hebben ieder meer dan 15 jaar Linux ervaring en zijn in bezit van LPIC certificaten van het Linux Professional Institute, of zijn bezig om deze certificaten te behalen.

We hebben kennis van en ervaring met diverse mainstream Linux distributies: Debian, RedHat, Ubuntu, CentOS, Fedora, Gentoo, noem maar op. En software als Apache, nginx, Python, PHP, Java, MySQL, memcached, Redis, Exim en vele anderen is ons bekend. Wij installeren, configureren en tunen deze software graag voor je. En kennen we de te installeren en beheren software nog niet, dan voelt dat juist als een uitdaging die we graag aangaan.

Web control panels zoals DirectAdmin, Plesk en cPanel maken het je eenvoudig om je hosting omgevingen te beheren. Deze panels nemen ook een deel van het beheer van de software op de server over. Wij hebben ervaring met het gebruik en beheer van deze Web control panels en met de manier waarop ze hun configuratie wegschrijven. In ons configuratie management systeem houden we zelfs specifiek rekening met de actieve panel software op jouw server. Maar een Web control panel is geen must. Soms is het zelfs beter om zonder panel te werken. Hoe minder software, des te minder complex. En wij vinden het zelf juist prettig om je software direct te mogen beheren.

Opserve beschikt over het ISO 27001 certificaat, dit is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. In deze standaard staat beschreven hoe wij de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen.

Opserve is ISO 27001 gecertificeerd

Ik wil meer informatie

We helpen je graag. Bel ons op 088 - 488 4444. Of vul je gegevens in, dan bellen we je binnen twee werkdagen terug.

Voer een geldig telefoonnummer in
Voer een geldig emailadres in
error

Het verzenden van het formulier is helaas mislukt. Neem alstublieft op een andere manier contact met ons op. Dat kan via telefoon op 088 - 488 4444 of email op contact@opserve.nl

 

error

Geef je naam op, zodat we je persoonlijk kunnen aanspreken

Vul je telefoonnummer in, zodat we je telefonisch kunnen benaderen

Vul je emailadres in, zodat we je via email kunnen benaderen

 

sucess

Gelukt!

We hebben je gegevens ontvangen en nemen binnen twee werkdagen contact met je op!

Werken bij Opserve

Door een toename van het aantal klanten zijn wij op zoek naar een versterking in ons team!
Bekijk onderstaande vacatures of stuur ons een open sollicitatie met daarin jouw motivatie.

Hoe we beoordeeld worden.